Jazz Zottegem 2019 met Andr é Brasseur, Jo Lemaire, Steven De Bruyn, Mauro Pawlowski…. and many more!

Jazz Zottegem heeft de namen en het programma bekendgemaakt voor editie 2019, op 15 en 16 juni in het Egmontpark in Zottegem.

Jazz Zottegem at the bib is een gratis stadsfestival georganiseerd door de Stad Zottegem (bib en CC Zoetegem) in samenwerking met Jazz on Sunday en met de steun van Vlaanderen. Vaste ingredi ënten zijn kinderanimatie, een zomeroutlet van de bib en foodtrucks. Daarnaast mag Zottegems bekendste stadsgenoot Jean Blaute opnieuw een stevige muziekaffiche in het gezellig ingerichte Egmontpark presenteren.

Zaterdag opent de concerttent met de recente jazzrevelatie ‘Steiger’, ook te zien op Gent Jazz en Middelheim. E én van de best internationaal scorende Belgische artiesten ooit beklimt het podium: Andr é Brasseur. Deuntjes van zijn Hammond-orgel zoals ‘Early Bird’ zijn na meer dan 50 jaar nog steeds collectief werelderfgoed! Verder op zaterdag het tienkoppig Muze Orchestra met Steven de Bruyn, de swingende ska-bende van Projecto Secreto en de jazzplaten van Kaptain E-glow.

Zondag gaat Jazz Zottegem helemaal de Franse toer op! Tijdens het aperitiefconcert brengt Jo Lemaire haar ode aan Edith Piaff en ‘s namiddags heeft accordionist Rony Verbiest zangers Antje De Boeck en Derrek te gast.

DJ Boekmarc draait vinyl tussen de rest van het gevarieerd programma. De Brit Craig Sutton, alias the Flamenco Thief, brengt op zijn eigen manier flamenco op het hopelijk zonovergoten terras. Ook literatuur en kunst krijgt zijn vaste stek op Jazz Zottegem: met oa. het Openlucht Kunstatelier, vertelcollectief Ratara, Druppel, Toch ‘Noch’ , een boekvoorstelling van Guido De Vos en Marijke Coppens en voordracht van Peter Holvoet Hanssen onder begeleiding van muzikaal genie Mauro Pawlowski.  

Praktisch: www.jazzzottegem.be Stadsbibliotheek, Kasteel van Egmont Gratis toegang – met foodtrucks en kinderanimatie Organisatie: Stadsbibliotheek & CC Zoetegem, i.s.m. Jazz On Sunday Zaterdag 15 juni 2019 14u-1u Met presentator Jean Blaute & Dj Kaptain E-Glow, Steiger, Andr é Brasseur, Muze Jazz Orchestra feat. Steven De Bruyn, Poyecto Secreto, Graig Sutton, VR Art zondag 16 juni 2018 11u-18u aperitiefconcert vanaf 11 uur met Jo Lemaire, Rony Verbiest trio met Antje De Boeck en Derek, dj BoekMarc Open Kunstenatelier, vertelcollectief Ratara met Druppel en Toch ‘Noch’, ‘Blauwboek’ met Peter Holvoet Hanssen & Mauro Pawlowski