Burgemeester Van Durme en schepen Meuleman debatteren met schoolgaande jeugd over klimaat

Op dinsdag 14 mei om 9 u 30 wordt in GC De Kluize Scheldewindeke een klimaatdebat georganiseerd. De Oosterzeelse schepenen van klimaat — burgemeester Johan Van Durme en schepen Christ Meuleman — gaan er in gesprek met de schoolgaande jeugd. Iedere school vaardigt twee klimaatambassadeurs af die hun uitdaging in geuren en kleuren uit de doeken mogen doen. De klasgenootjes nemen plaats in de theaterzaal om zo alles mee te volgen. (Reporter 17).

De gemeente Oosterzele zet deze legislatuur volop in op het thema klimaat. Tijdens de milieuweek die in maart 2019 plaatsvond, werd in de scholen een klimaatbabbel georganiseerd. De leerlingen mochten daar hun klimaatbucketlist opstellen en tijdens het debat komen ze die bucketlist presenteren, een lijst met maatregelen en acties die zij op school willen ondernemen. Daarbovenop zullen ze aan het gemeentebestuur ook een uitdaging/voorstel presenteren waarmee het bestuur verder aan de slag kan.       Reporter 17