Moeder en dochter bevangen door de rook na brand

Illustratieve afbeelding

Geraardsbergen. Een moeder en haar dochter van 10 zijn deze namiddag omstreeks 17.00 uur overgebracht naar het ziekenhuis van Geraardsbergen doordat ze door rookontwikkeling tijdens een brand bevangen raakten.

Omstreeks 17.00 uur deze namiddag brak er in een rijwoning in de Vredestraat in het centrum van Geraardsbergen een brand uit. Het vuur ontstond in de berging en sloeg algauw over naar de slaapkamer. Het vuur breidde snel uit en een moeder en haar kind van 10 jaar raakten bevangen door de rook. Zowel moeder als dochter werden naar het ziekenhuis in Geraardsbergen overgebracht.
De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de woning ernstige schade opliep, waardoor ze voorlopig onbewoonbaar is. Guido De Padt – burgemeester van Geraardsbergen – gaf reeds aan dat er naar een oplossing wordt gezocht.

Julien Borremans