De bloembollen zaten al snel in de grond. Die zaden, dat was een ander verhaal…

51 nieuwe soorten haalde ik in huis -allemaal bloemenzaden- en ik had nog een paar zakjes/envelopjes liggen van de voorbije jaren…🙈
Het doel: tot diep in de herfst bloemetjes uit de tuin in huis kunnen zetten.

Eind januari begon ik dus voor te zaaien en nog tot juli gaan we hiermee door. Na het voorzaaien volgt het uitdunnen, verpotten en uitplanten. Tot een paar uur voor vertrek stond ik vorige week nog asters en strobloemen uit te dunnen, zinnia’s en pompondahlia’s uit te planten. Om álle planten de beste overlevingskansen te geven tijdens mijn afwezigheid.
(Ik ben namelijk van het type dat geen zaailingske weg kan gooien, ook al ligt het sprietje al halfdood. 🙄)

Overleven deden ze!
En dáár ligt nu ook de uitdaging voor de komende weken.

April was nog maar begonnen of de serre stond al vol. Ik kreeg er begin mei nog net een paar tomatenplanten bij gepropt.
Een paar weken terug offerde ik al enkele vierkante meters gazon op maar zelfs met 4 extra vierkantemeter-bedjes op de boomgaard kom ik er niet… En nu de tuin groener en groener wordt, lijkt er steeds minder plaats te zijn.

Nota dus voor in mijn boekje.
In het vet, fluo en onderstreept: ‘Ik vind wel een plaatsje’ is geen waterdicht plan…  ðŸ˜‰

Tine  ðŸŒ·

PS: Maak u zeker geen illusies. Ik struikel hier nog niet over de bloemen maar ik deel binnenkort graag wat hier gemakkelijk en goed groeit!