Sinksenkermis Oosterzele: ‘Marcellekes en diepe decollet és’

Op de Sinksenkermis, editie 2019, hoopt men -zoals dit weekend- op zomerse temperaturen, zodat men op de kermis in de feestenzone weer ‘marcellekes’ en duizelingwekkende decollet és zal kunnen spotten. (Reporter 17, foto’s DDL).

Zes dagen en nachten zal het Dorp en de Windekekouter alweer het woelige strijdtoneel worden van een mensenmassa, een mengelmoes van groentjes, habitu és, eendagsvliegen en professionele fuifnummers. Hectoliters bier. Gigantische hamburgers, kebaps, frieten, oliebollen,…zullen de nachtelijke honger stillen. Als er al gevochten wordt, is dat tegen de slaap, tegen de kater van gisteren, of tegen plots onverklaarbare schommelingen in het zwaartekrachtveld. Of je je lief, je minnares,…zal kwijtraken of allebei en niet noodzakelijk in deze volgorde, is niet zeker. Dat er weer veel muziek zal zijn, is wel zeker. Je mag tijdens Sinksenkermis gerust van jetje geven. Gooi de beentjes maar los. En blijven plakken natuurlijk.
Het immens programma zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van het Sinksencomit é, het gemeentebestuur, gemeentediensten, de lokale politie, brandweer, de caf és, verenigingen, sponsors, en de vele medewerkers die de Sinksenkermis genegen zijn. Vergeet de sponsors niet bij uw aankopen. Bedankt.
‘Koken kost geld, en als we het programma bekijken, lijkt het me een echt huzarenstuk om die financi ële middelen elk jaar bij elkaar te krijgen. Maar werken kunnen ze in Oosterzele, dat weten we. We zullen er zijn. U komt toch ook? Sinksenkermis is de ideale gelegenheid om te verbroederen, het uitstekende imago van onze gemeente nog meer glans te geven’, weet burgemeester Johan Van Durme, die van jongs af aan al de Sinksenkermis bezocht.         Reporter 17