Wielerwedstrijden voor nieuwelingen en dames elite tijdens Sinksenkermis

Dankzij het Sinksencomit é staan er tijdens de Sinksenkermis twee mooie wielerevenementen op de kermisaffiche. Je krijgt telkens een wielerspektakel met adrenaline, euforie, sfeer. Op maandag 10 juni en woensdag 12 juni staan er voor de rechtgeaarde wielerliefhebbers twee afspraken op de agenda: maandag 10 juni om 16 u trekken de nieuwelingen zich op gang voor de 2 de GP Trawobo memorial Julien Lenssens en op woensdag 12 juni om 17 u starten de dames elite in de GP Immo Langeveld.   Met de organisatie van deze wedstrijden profileert de gemeente van burgemeester Johan Van Durme zich als d é wielergemeente bij uitstek. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Wielergemeente Oosterzele leeft op die dagen op het ritme van gladgeschoren benen en zoemende pedalen. Met een triomf schrijft de winnaar bij de nieuwelingen en de winnares van dames elite wielergeschiedenis. Enthousiaste wielergekke fans willen in Oosterzele geen enkele pedaalslag van deze wielerfeesten missen.

Duimen voor Brenda Goessens
Het Sinksencomit é is er ook in geslaagd om de ‘dames elite’ naar Oosterzele te halen. Het wordt een hoogdag voor Brenda Goessens (21 j) die voor eigen publiek wil bewijzen dat ze haar mannetje kan staan bij de dames elite. Keukens Redant Cycling Team haalde Brenda Goessens naar zijn wielerteam voor haar doorzettingsvermogen. Tijdens het Kampioenschap van Belgi ë Tijdrijden Vrouwen werd ze heel verdienstelijk negende. Oosterzele duimt voor Brenda Goessens.
Volg het labeur van de nieuwelingen op maandag en de dames elite op woensdag. Het Sinksencomit é, met drijvende kracht Wim Magerman, doet het organisatorisch altijd uitstekend. Sfeer, sportief vermaak, heroïsche duels, een uitgelezen parcours, veel (kermis)pintjes, en om de haverklap passerende wielrenners en wielrensters. Fans, die zowat alle hoeken van het land naar Oosterzele rijden om hun helden aan te moedigen, wel daar doen ze in Oosterzele hun hoed voor af. Het Sinksencomit é hoopt op mooie koersen en een volkstoeloop. Oosterzele wordt op maandag 10 juni en woensdag 12 juni het mekka van de wielerliefhebbers.         Reporter 17