Bij FCE Moortsele staat vriendschap hoog in het vaandel

FCE Moortsele heeft veel moeite gedaan om het weekend van 29 mei — 2 juni heel feestelijk te maken. Het werd over de ganse lijn een mooi succes. Hartverwarmend, voor al wie begaan is met FCE Moortsele. Eenmaal blauw — wit. Altijd blauw — wit.   (Reporter 17, foto’s DDL).

Met een vriendentornooi, karaoke, bingo-avond, jeugdtornooi en barbecue werd een prachtige affiche samengesteld. Gelukkig kan FCE Moortsele rekenen op gemotiveerde medewerkers. Er werd iets mooi gecre ëerd. Relaxte sfeer op de karaoke- en bing-avond, tornooien en barbecue. Bij FCE Moortsele staat vriendschap hoog in het vaandel. De basis is eenvoudig: verbroedering, vriendschap, uiteraard voetbalsport en veel gezelligheid. Deze kernwoorden blijven de rode draad doorheen de geschiedenis van de Moortseelse voetbalclub. De club is nog altijd springlevend. Het lidmaatschap van de voetbalclub FCE Moortsele heeft een belangrijk socialiserend effect op de leden, supporters en sympathisanten. De essentie blijft verenigen, en verenigen is een werkwoord. De   voetballers (van klein tot groot) de nodige aandacht en waardering geven, een band opbouwen, alle leden van de voetbalclub een ‘thuis’-gevoel geven. Dat lukt aardig. De Moortseelse voetbalclub eist zijn rol op binnen de fusiegemeente Oosterzele. Gelukkig kan FCE Moortsele rekenen op een assertieve bestuursploeg die het verleden niet vergeet, maar zich nu vooral richt op de toekomst.
En uiteraard werd er tijdens het lang feestweekend ook gevoetbald. Het vrienden- en jeugdtornooi werd ronduit schitterend georganiseerd door FCE Moortsele. In het jeugdtornooi kwamen de U7, U8, U9, U11, U13 en U15 in actie. De toeschouwers zagen de jonge voetballertjes het beste van zichzelf geven. De finales werden spektakelstukjes. FCE Moortsele werd sant in eigen land, het werd winnaar bij de U8, U13, U15 (driewerf hoera). SK Lochristi (U7), KVC Jong Lede (U9), VV Horebeke (U11) kroonden zich eveneens tot tornooiwinnaar. Proficiat. FCE Moortsele dankt alle medewerkers, clubbesturen, ouders, spelertjes, trainers, afgevaardigden, scheidsrechters,…Met het tornooi wil het (jeugd)bestuur het belang van een sportclub en van de sportbeleving in de samenleving benadrukken.       Reporter 17