Fanfare ‘Vrije Kunstkring Brakel’ fleurt succesrijke rommelmarkt op

De rommelmarkt, uitstekend georganiseerd onder de leiding van Jacques D’Hont van het Sinksencomit é, kende met bijna 100 standen een mooi succes. Zondagmorgen 9 juni, een voor een spreiden standhouders al voor acht uur hun koopwaar uit. Alles wat je maar kunt bedenken. Zeg maar een geordende chaos. Nog voor 9 u (het officieel begin van de rommelmarkt) komen mensen van allerlei pluimage al opdagen. De rommelmarkt tijdens de Sinksenkermis lokte een ruim belangstellend publiek. (Reporter 17, foto’s DDL).

Op sommige momenten was het druk. Velen op zoek naar een zeldzaam collectiestuk. Op zo’n rommelmarkt kan je eigenlijk veel bruikbare spullen op de kop tikken. Voor een prikje. Velen blijven het heerlijk vinden om in de tweedehandsspullen te snuffelen, of gewoon rond te kuieren. Soms is zo’n straatmarkt vaak de enige hoop om dat ene ding te vinden waar je al zo lang op zoek naar bent. Mooi om zien, de koopjesjagers verwoed op jacht naar zeldzame verzamelstukken, antiek, toffe hebbedingetjes, speelgoed en tweedehandskledij. Vroege vogels in Oosterzele, al voor 7 u laveren de eerste koopjesjagers al door het Dorp en de Windekekouter. Om echte koopjes te doen, moet je er natuurlijk vroeg bij zijn. Het was gelukkig mooi weer. Niet alleen het deugddoend zonnetje op Pinsteren maar ook de rondgang van de ronduit schitterende fanfare ‘Vrije Kunstkring Brakel’, vergezeld van de reuzen Stien en Trien, oogstte veel bijval.
De vrolijke fanfaremuziek verblijdde de harten. De fanfare maakte indruk op zijn rondgang. Het publiek was vlug in de ban van de ‘Vrije Kunstkring Brakel’. Een uniek concept. Klasse. En door het publiek heel gewaardeerd. Kijken, luisteren, genieten. De fanfare denderde door de feestzone als een perfect gestroomlijnde machine. Warm applaus. De lokale reporter kreeg -ten huize 32 in de Windekekouter – een serenade. Hartverwarmend. Het doet iets met een mens. Tot 18 u bleven veel rommelmarktfanaten de curiosamarkt afschuimen en vonden ze spullen die ze graag een tweede leven gunnen. Het succes zit hem in de combinatie van het goedkoop winkelen én het ontspannend effect. Een andere oorzaak van het blijvend succes van een rommelmarkt ligt in de wereldwijde crisis. Door de afgenomen koopkracht zoeken mensen naar alternatieven. Eigenlijk zijn rommelmarkten lief, ze draaien om hergebruik, afgedankte spullen een nieuw leven inblazen. Onze blauwe planeet, die hevig aan de homo sapiens lijdt, wentelt momenteel met snel oplopende koorts om haar as. Is er een dokter in het heelal? Een EHBO-er desnoods? Gelukkig, elke week vinden er op diverse plekken op dit geteisterde hemellichaam rommelmarkten plaats. Weggooien, mooi niet. De kringloop der dingen. De goed georganiseerde rommelmarkten blijven – zoals in Oosterzele — zonder enige moeite opboksen tegen veilingsites zoals eBay.             Reporter 17