Ook in beroep vier jaar cel voor trucker die motorrijder doodreed

De trucker die in maart 2018 inreed op een file op de N42 en zo een 26-jarige motorrijder uit Wetteren doodde blijft ook na beroep veroordeeld tot vier jaar cel. Hij werd ook ongeschikt verklaard om ooit nog achter het stuur te kruipen.

De procureur had drie jaar cel gevraagd, de rechter in eerste aanleg voegde daar nog een jaar aan toe. Zowel het parket als de trucker uit Mol gingen in beroep. Het parket wou een zwaardere straf (5 jaar), de trucker een lichtere. De trucker reed onder invloed van amfetamines, hij had tijdens het weekend vier lijnen speed gesnoven. Hij argumenteerde dat hij de file niet had gezien door de laaghangende zon, maar dat argument werd van tafel geveegd door diverse getuigen en door de verkeersdeskundige. De trucker werd de voorbije twee jaar al 8 keer veroordeeld door andere politierechtbanken. Hij kreeg ook een rijverbod van vijf jaar. Met de inroeping van artikel 42 wordt hij bovendien tot nader order lichamelijk en geestelijk ongeschikt verklaard om een motorvoertuig te besturen. Hij moet ook schadevergoeding betalen, deze zal later worden bepaald.