Landelijke Gilde wil met ‘Ontbijt in een wijk’ ontmoeting stimuleren

Landelijke Gilde Oosterzele organiseert elk jaar ‘Ontbijt in een wijk’. Op zondag 23 juni wordt de Ankerkerk the place to be. De bewoners van de Ankerwijk krijgen van 8 u tot 10 u 30 de kans om deel te nemen aan een uitgebreid ontbijt. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Een mooi initiatief om eens samen met de bewoners van de Ankerwijk te ontbijten. Landelijke Gilde wil de ontmoeting stimuleren. Het concept van LG blijft in de fusiegemeente aanslaan. Het bestuur van Landelijke Gilde, met drijvende kracht Danny Meersman op kop, gaat al jaren door met het concept en wil er een sociaal gebeuren van maken. De contacten worden gestimuleerd en tegelijkertijd beoogt men met ‘Ontbijt in een wijk’ een gezondere levensstijl. De deelnemers worden verwend met koffiekoeken, lekker brood, hartig en zoet beleg, fruitsap, verse melk, eitje, spek,…
Deelnemen kost 8 euro, leden betalen 6 euro. Kinderen tot en met 5 jaar smullen gratis. Info via Danny Meersman, 0486 / 91 44 22, Oosterzele.landelijkegilden.be. Aansluitend organiseren enthousiaste Ankerbewoners ‘Beleef(de)Anker’ een aperitiefwandeling (5 km of 7,5 km, toegankelijk met buggy). Start wandeling in groep: 10 u. Individueel wandelen kan ook. Info of gpx-bestand aanvragen via beleef.de.anker@gmail.com.       Reporter 17