Ontharding belangrijke maatregel tegen wateroverlast.


Wateroverlast te Schendelbeke na de stortbui van gisteren. (Foto’s Facebook)


Geraardsbergen. Woensdag 19 juni moest de brandweer van Geraardsbergen uitrukken om water weg te pompen in de Aalstsesteenweg in Schendelbeke en in de Reepstraat in Nederboelare. Dit fenomeen komt steeds meer voor.

Ten gevolge van de klimaatopwarming zullen we meer en meer geconfronteerd worden met stortbuien en onweders. Patrick Franceus van Groen Geraardsbergen dringt er dan bij het lokaal beleid ook op aan om nog slechts verharding toe te laten waar het niet anders. Er moet werk gemaakt worden van een absolute bouwstop in valleien, natuur- en overstromingsgevoelige gebieden.

Danny Baeten van Aquafin stelt: “Verstandig omgaan met hemelwater houdt in dat je zoveel mogelijk ter plaatse opvangt en buffert. De enige vereist is dat je regenwater voldoende ruimte biedt door de inrichting van de omgeving doordacht aan te pakken”.In het uitbouwen van een visie inzake toekomstig woonbeleid en ruimtelijke orde is het aanpakken van de verharding een prioriteit.