Rolstoelgebruiker Joeri Vos is woedend op stadsbestuur


Geraardsbergen. Joeri Vos is heel erg boos. Hij voelt zich miskend door het stadsbestuur, meer bepaald door schepen Mertens. Mertens maakte deze week bekend dat er in het stadhuis een gloednieuwe lift is geïnstalleerd voor rolstoelgebruikers, moeders met kinderen… Joeri Vos is al jaren de drijvende kracht achter het project, maar werd niet vermeld…

Joeri Vos, rolstoelgebruiker en drijvende kracht achter de komst van de lift in het stadhuis, is furieus: “Woensdag 19 juni, de dag na de gemeenteraad, kom ik doodleuk te weten in de krant dat de lift in het stadhuis eindelijk klaar is. Ik viel zowaar uit mijn rolstoel! Ik vind het beneden alle peil dat uitgerekend ik, de initiatiefnemer en al meer dan 20 jaar de drijvende kracht achter dit project, hiervan niet op de hoogte werd gebracht. Mijn verontwaardiging steeg nog toen ik las dat schepen Veerle Mertens de lift gezwind uittestte.”

 Vos neemt schepen Mertens dan ook flink op de korrel: “Tot op vandaag heb ik nooit geweten dat Mertens een handicap had of minder mobiel was. Was het beter geweest dat iemand in een rolwagen de lift had getest. Ze hadden,  indien de lift reeds is getest door een rolstoelgebruiker, op zijn minst aan mij kunnen denken voor de ‘offici ële’ ingebruikname.”

 De Geraardsbergenaar verwijt het stadbestuur amateurisme in de aanpak van dit dossier en de communicatie hieromtrent: “De vraag naar een lift was groot, er waren al langer plannen aangezien de wet die de toegankelijkheid van openbare gebouwen verplicht reeds dateert van 1 maart 2010. Vooraleer de stad dit gerealiseerd heeft, is er heel wat water door de Dender gevloeid. De bal is pas aan het rollen gegaan nadat ik Unia had ingeschakeld. Ook ons stadsbestuur hoort zich aan de wet te houden. Het wordt hoog tijd dat ze meer rekening houden met hun bevolking, en transparanter, correcter en vooral eerlijker leren communiceren.”