Zottegem viert 11 juli op de Markt met (oa) Radio Guga

De stad Zottegem trakteert op 11 juli op een muzikaal programma op en rond de Markt van Zottegem en de dekenale kerk. Lees hierna het integrale programma.

Beiaardconcert – Markt, 13.30 uur

Paul Hoste is organist van de Gentse Sint-Jozefskerk en stadsbeiaardier van Zottegem. Hij brengt op 11 juli werk van Vlaamse meesters, originele beiaardwerken en variaties op 18de-eeuwse kamermuziek. Iedereen is welkom aan de toren van de dekenale kerk.

Koor Crescendo – Dekenale kerk, 15.00 uur

Het repertoire van het Zottegemse liefhebberskoor Crescendo, o.l.v. Marleen Bijl, bestaat hoofdzakelijk uit het klassieke koorrepertoire uit de polyfonie, renaissance en romantiek. Naast de klassieke liederen van deze Vlaamse hoogdag zingt Crescendo, in avant-première van zijn Scandinavisch concert in november, een aantal liederen uit het hoge Noorden, bekend om zijn rijke en kwalitatieve koorcultuur.

Les Goûts-Authentiques – Dekenale kerk, 16.00 uur

Les Goûts-Authentiques brengt o.l.v. Jan Devlieger vocaal en instrumentaal werk van Purcell en tijdgenoten en muziek van Blow, Purcell, Croft & Williams. Verwacht je aan een afwisselend en kleurrijk concert.

Radio Guga Festivaltour ‘Summer Roadtrip 2019’ – Markt, 19.00 uur

Radio Guga is de festivalband rond maestroloog Guga Baul, een begenadigd stemmenimitator die uit die gave al langer charmante comedy weet te puren. Maar de maestroloog heeft nog andere pijlen op zijn boog. Geruggensteund door een fantastische liveband trekt Guga nu volledig de muzikale kaart.

Trouw aan zijn talent kruipt hij in de huid en het strottenhoofd van de meest uiteenlopende muzikale grootheden. Je hebt geen budget, tijd of teletijdmachine nodig om concerten mee te maken van o.a. Ozark Henry, Gorki, Bart Peeters, Clouseau, Adamo, Bob Marley, The Beatles, Elvis Presley, Stromae, Editors, Herman Van Veen of Arno. Radio Guga tovert ze schijnbaar moeiteloos op het podium. Verwacht je aan een straffe live festivalband, maar uiteraard met zangimitatie.

Guga Baul (zang), Joost Van den Broeck (drums), Bert Embrechts (bas), Filip Bollaert (gitaar), Jacques Motmans (toetsen).

 

X