Politieagenten lopen marathon in volledige uitrusting

Het laatste weekend van juni  zal  reeds voor de 12e keer de ATS Run gelopen worden. Sinds 2008 vormt de ATS Run een vast onderdeel van het kermisprogramma van Merelbeke.  Deze run, georganiseerd door  ATS Groep, de gemeente  Merelbeke,  Politiezone Regio Rhode & Schelde en Atletiekvereniging STAX, brengt de laatste jaren heel wat lopers en joggers samen op dit sportief en recreatief evenement. De politiemensen van de zone Rhode & Schelde zullen in volledige uitrusting de aflossingsmarathon lopen.

 De ATS Run wordt gelopen door 6 lopers die samen de marathonafstand van 42,195 km afleggen. De lopers lopen respectievelijk 5km, 10km, 5km, 10km, 5km en de laatste loper vervolledigt de afstand met 7,195km. De integrale opbrengst van de ATS Run gaat steeds naar het goede doel. Dit jaar zijn dat deze 3 goede doelen: Studio Nona ( spelbegeleiding aan huis voor kinderen met kanker), De Scharnier (vereniging van nierpati ënten verbonden aan het Maria Middelares in Gent), Abajaa! (organiseert vrijetijdsactiviteiten voor personen met een verstandelijke beperking). De politiemensen van zone Rhode & Schelde die deelnemen, zullen net zoals vorig jaar in volledige uitrusting de aflossingsmarathon lopen.

X