Politie Zottegem start onderzoek nadat paard dood aangetroffen wordt in zwembad

De politie van Zottegem/Sint-Lievens-Houtem/Herzele is een onderzoek gestart nadat gisteren een pony dood werd aangetroffen in het zwembad van een woning langs De Buke in Zottegem. Volgens de eigenaars is er kwaad opzet in het spel.

De eigenaars denken dat iemand de pony in het zwembad geduwd of gedreven heeft. De draad van de weide was immers doorgeknipt, ze vonden een groot mes op de weide en een dikke tak met haar op van de pony die waarschijnlijk gebruikt werd om hem te drijven. Ook stond de deur van de elektriciteitskast waarmee het rolzeil van het zwembad kan bediend worden stond open. Volgens de eigenaars is het dier sowieso niet ontsnapt en is het dier ook niet zelf in het zwembad gesukkeld. “In het rolzeil was immers een bult naar boven en niet naar onder. Waarschijnlijk heeft de pony nadat hij in het water gesukkeld was en de dader het rolzeil opnieuw had afgerold, dus nog geprobeerd uit het zwembad te klauteren.”

De politie van Zottegem kwam gisteren ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Ze laten weten dat er intussen een onderzoek is opgestart naar de ware toedracht van de feiten. Een link met de afgelopen zondag gevonden messen in een weide Herzele is er volgens de politie voorlopig niet. Al is er ook voor die feiten een onderzoek gestart.