in 2017 kwam Kathleen van K3 optreden tijdens de gezinsnamiddag op de nationale feestdag 21 juli

Zottegem schrapt gezinsnamiddag tijdens nationale feestdag. “Spijtige keuze van ons stadsbestuur”

in 2017 kwam Kathleen van K3 optreden tijdens de gezinsnamiddag op de nationale feestdag 21 juli

Voor het eerst in enkele jaren is er tijdens viering van de nationale feestdag geen gezinsnamiddag in Zottegem. Gemeenteraadslid Jan De Maesschalck (Open VLD) stelt zich hier vragen bij.

De gezinsnamiddag tere ere van de 21 juliviering werd enkele jaren geleden ingevoerd. Bovenop het veel langer bestaande te Deum en de bloemenneerlegging aan het Heldenmonument. Tijdens de gezinsnamiddag konden kinderen zich te goed doen aan allerlei volksspelen en springkastelen en was ook het zwembad gratis geopend. Dit jaar wordt de gezinsnamiddag geschrapt en het is onduidelijk of hij ooit opnieuw zal ingevoerd worden. Huidig schepen van Feestelijkheden Evelien De Both (N-VA) wijst naar het ontbreken van het budget voor de optredens. “Het budget werd nog opgemaakt door de vorige bestuursploeg”, aldus De Both. Toenmalig schepen van Feestelijkheden Lieselotte De Roover (CD&V) bevestigt. “We hebben toen inderdaad geen budget voorzien. Onze cultuurfunctionaris was afwezig, vandaar. Het is wel geen definitieve keuze, we gaan zowel de viering van 11 juli (Vlaamse Feestdag) als 21 juli (nationale feestdag herbekijken. Het zou kunnen dat de gezinsnamiddag volgend jaar tijdens de Vlaamse feestdag georganiseerd wordt.”

Open VLD-gemeenteraadslid Jan De Maesschalck uit zijn ongenoegen over de gang van zaken. Hij gelooft ook niet dat het om toeval gaat. “Ik verneem dat er budgettaire problemen zouden zijn, maar vind dat een beetje vreemd”, zegt hij. “Voor zover ik weet is er een budget voor feestelijkheden, met inbegrip van onder andere de nationale feestdag, de Vlaamse feestdag en Pinksteren. Als op 21 juli niets georganiseerd wordt is dat een spijtige keuze van ons stadsbestuur. Want tot nader order, en misschien tegen wil en dank, zijn wij met z’n allen nog altijd Belgen, ook als de Rode Duivels niet spelen.”