Het Geuzenfeest komt op voor kinderen in Horebeke


Op zondag 18 augustus is de Geuzenhoek in Horebeke voor de zestiende keer ‘the place to be’ voor al wie het GEUZENFEEST niet wil missen. Het feestthema luidt ‘Kom op voor kinderen’: in een wereld, waarin de meest kwetsbare kinderen — kinderen in armoede, oorlogsvluchtelingen, weeskinderen, … – vaak uitgesloten worden, geeft het Geuzenfeest nu extra aandacht aan die kinderen.
De trekkersgroep van het Geuzenfeest heeft er veel zin in.
BRUNO VANOBBERGEN, die tien jaar Kinderrechtencommissaris was en nu topman is bij het Agentschap Opgroeien, wordt als bijzondere gastspreker geïnterviewd door journalist Piet Piryns over maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en hun plek in onze samenleving, een inclusieve samenleving. Getuigenissen van Pleegzorg Oost-Vlaanderen en voogden van niet begeleide minderjarige vluchtelingen maken de problematiek extra concreet.
Op het feestprogramma staan daarnaast een oecumenisch samenzijn, een eetfestijn, kinderanimatie, concerten door ABOUT JAY, AMUSE-GUEULE, MOUSTASH en REIN DE VOS. Gezellig genieten van de bijzondere sfeer, lekkere dranken en hapjes, de unieke locatie en boeiende contacten maken het feestrecept compleet.
Het goede doel
Het Geuzenfeest steunt dit jaar projecten rond kansarme meisjes in India en getraumatiseerde kinderen in Congo.
Plaats: Korsele, Abraham Hansstraat, Horebeke. Inschrijven voor het eetfestijn vóór 12 augustus. Gratis toegang. Iedereen is welkom.
Meer info en inschrijven voor het eetfestijn: www.geuzenfeest.be of  cornelis_blommaert@hotmail.com.