Regen kan wandelplezier niet doven

Zaterdagavond 27 juli, 19 u, het regent fel in Oosterzele. Echt zomers was het -na de hittegolf- niet meer. Maar de trouwe fans van ‘Ostresele stapt’ laten dat niet aan hun hart komen. De eerste deelnemers vatten de tocht aan in de regen. We zien ze voorbijtrekken met de paraplu. Niemand die er om baalde. Wie startte na 20 u 15 mocht (gelukkig) het regenscherm wegbergen. De Landelijke Gilde Oosterzele organiseerde zijn 14 de editie van ‘Ostresele stapt’. ‘Voor de editie 2019 hebben we de voorverkoop vervroegd moeten afsluiten. De 575 kaarten vlogen zo de deur uit. De wandeltocht is met ongeveer 450 deelnemers   – ondanks het nefaste weer — toch nog een mooi succes geworden’, evalueert voorzitter Danny Meersman. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

De benaming van de wandeltocht ‘Ostresele stapt’ verwijst naar een geschrift toen voor de eerste maal de naam van de gemeente ‘Ostresele’ opdook. Later volgden nog andere schrijfwijzen: Ostresela, Ostrezelle, Ostrisele, Oesterzele, Orstrezielle, Oosterzeele, om uiteindelijk Oosterzele te worden. Dit jaar werd het bedrijf Tuinarchitectuur Koen Verbeke, Windekekouter 84 in Oosterzele het vertrekpunt van een mooie, verrassende wandeling. Tijdens de tocht van ongeveer 6 km kon je veel ‘groen, prachtige velden, mooie landschappen, het goed bewaarde landelijke karakter van Oosterzele zien. De tocht slingerde langs rustige wegen, paadjes, weggetjes,…De enig mooie tocht verliep langs de Windekekouter, fiets- en wandelpad richting De Kluize, Hettingen, Oude Heirbaan, de Vissersemolen (molen was te bezoeken, molenaars verschaften er deskundige uitleg), Mollekens, Turkenhoek, Groot Bewijk, fietspad spoorweg, Hofkouter, Marktplein Scheldewindeke, Hoeksken, wijk De Kluize. De tocht startte en eindigde in het bedrijf Koen Verbeke, waar de deelnemers een zicht kregen op de ecologische groenten- en aardappeltuin. De honderden deelnemers ontdekten de vele troeven van Oosterzele. Ze kregen – ondanks de regen – een heerlijk vakantiegevoel in eigen gemeente.
Landelijke Gilde Oosterzele toont organisatietalent
Wie deelnam aan ‘Ostresele stapt’ had veel lovende woorden voor organisator Landelijke Gilde Oosterzele. Een ontspannende en leerrijke tocht. Om het prachtige Oosterzele te vieren, organiseerde de Landelijke Gilde Oosterzele deze tocht om je te laten kennismaken met het mooie natuurlandschap, d é indrukwekkende groene long en de landelijke rust. De fusiegemeente heeft inderdaad veel te bieden. Ook de kinderen beleefden heerlijke momenten en vonden het ‘vree wijs’. ‘We willen met ‘Ostresele stapt’ de troeven van Oosterzele beter bekend maken, het is zelfs voor veel inwoners van de fusiegemeente nog onbekend’, weet LG – voorzitter Danny Meersman, die zoals steeds kan rekenen op een hecht bestuur. Landelijke Gilde Oosterzele bewees nog maar eens zijn organisatietalent. De deelnemers werden onderweg vertroeteld met versnaperingen (fruit, gebakje, jenever Stokerij Van Damme, de ‘besten’ druppel en hapjes). Op de locatie werden lekkere frietjes met frikandel geserveerd. ‘Met veel dank aan de frietenbakkers Peter Verliefde en Wilfried Verspeeten. Er werden 290 kg verse friet en ongeveer 600 frikandellen verorberd’, vervolgt Danny Meersman. ‘We hebben de deelnemers die door het regenweer beslisten om de wandeltocht niet te maken, ook verwend met de voorziene sneukels (nectarine, boule de Berlin, jenever). Dit gebaar werd enorm geapprecieerd’, zegt een heel tevreden voorzitter Danny Meersman, die veel woorden van lof heeft voor het bestuur van Landelijke Gilde, hun familieleden, vrijwilligers die elk opnieuw ‘Ostresele stapt’ in goede banen leiden.   Ostresele stapt’, een mooi initiatief van Landelijke Gilde Oosterzele. En nu op naar de 15 de editie (d é Kristallen verjaardag)   in 2020.           Reporter 17
X