De helaasheid der dingen’ is de schoonste Vlaamse film

Voor de zevende editie van het filmfestival ‘Vlaamse Filmkens in openlucht’, eind augustus in Ninove, mocht het publiek twee films zelf programmeren. Volgens de Ninovieters is ‘De helaasheid der dingen’ de schoonste Vlaamse film van de voorbije 30 jaar. Ze verkozen ook ‘Coureur’ boven ‘Girl’.  

156 deelnemers brachten hun stem uit voor een film ‘à la carte’: ‘Coureur’ won met 88 stemmen, ‘Girl’ kon 66 mensen bekoren. Voor de verkiezing van de schoonste Vlaamse film waren er 115 stemmers. Het werd een spannende strijd tussen ‘De helaasheid der dingen’ en ‘Hector’. Felix Van Groeningen won uiteindelijk met drie stemmen voorsprong van Stijn Conincx (26 tegen 23). De top-4 wordt vervolledigd met ‘Loft’ (17 stemmen) en ‘Marina’ (11 stemmen).

Het programma van de ‘Vlaamse Filmkens in openlucht’ ziet er dus als volgt uit:  

  • ‘De Collega’s 2.0’ (Jan Verheyen; met Steve Geerts, Eva van der Gucht, Mathias Vergels en Ben Segers). Vrijdag 16 augustus om 21 uur aan het station, Jan Ockeghemstraat, Okegem.
  • ‘Coureur’ (Kenneth Mercken; met Niels Willaerts, Koen De Graeve en Karlijn Sileghem). Zaterdag 17 augustus om 21 uur in de tuin van ‘De Zwarte Flesch’, Schuitstraat, Pollare.
  • ‘Niet schieten’ (Stijn  Coninx; met Jan Decleir, Viviane de Muynck, Mo Bakker en Kes Bakker). Vrijdag 23 augustus in de tuin van WZC Wilgendries, Sint-Marcellusstraat, Voorde.
  • ‘De helaasheid der dingen’ (Felix Van Groeningen; met Kenneth Vanbaeden, Koen De Graeve, Johan Heldenbergh en Wouter Hendrickx). Zaterdag 24 augustus om 21 uur aan de Sint-Antonius-van-Paduakerk van de Lebeke, Kerkstraat, Outer.
X