Ertegemse Trekkers met rusthuisbezoek, retrostoet en volksbal

Ter gelegenheid van de dorpskermis komend weekend in Erwetegem gaan de Ertegemse Trekkers op vrijdag 23 augustus om 15 uur opnieuw langs in het plaatselijke rusthuis WZC De Vlamme om er gedurende een uurtje voor en samen met de residenten (en hun eventueel bezoek) gekende, herkenbare volksliederen te zingen. Ook zullen ze voor iedere rusthuisbewoner een zoetigheid als ‘kermisgeschenk’ bij hebben.

s Avonds tekenen de Ertegemse Trekkers dan voor de openingsstoet van de kermis, een ludieke optocht in retrostijl die om 19 uur vertrekt ter hoogte van de spoorwegbrug in Ten Ede richting Sint-Pietersplein onder begeleiding van de muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Sint-Maria-Oudenhove.

Op zaterdag 24 augustus maken de Ertegemse Trekkers afspraak voor het traditionele volksbal met dans, vanaf 20 uur in de loods op de boerderij Hoerens aan het Gaverland. Een inkom- of steunkaart kost 5 euro. Na het optreden van zangeres Rita Roelandt (om 21 uur) zullen vanaf 22 uur de Backseat Boppers en daarna dj Mich (vanaf 24 uur) voor het ritme en de nodige ambiance zorgen. Als dresscode voor dit volksbal geldt ‘uitgaanskleren uit de oude tijd’.

Vermelden we ook nog dat op vrijdag 23 augustus voor de vijfde keer een avondrommelmarkt op de kermisaffiche staat, die van 17 tot 23 uur door het Ertegems Carnavalcomit é ingericht wordt op de Kattenberg. Daarom zal in deze straat reeds vanaf ’s middags om 13 uur (tot middernacht) een parkeerverbod van toepassing zijn en ook zal daar in geen van beide richtingen doorgaand verkeer toegelaten zijn. Er moet omgereden worden via de Kloosterstraat en Ragestraat (en omgekeerd). In de Nelekouter en Eekhout zal alleen plaatselijk verkeer mogen.

X