3de Burenbrunch voor de Oude Gaversesteenweg.

Op 15 augustus werd voor de 3e keer een burenbrunch georganiseerd voor de bewoners van de Oude Gaversesteenweg en zijstraten in Merelbeke. Het begon 2 jaar gelegen met het afsluiten van de Oude Gaversesteenweg voor de werken aan de brug op de E40. Dan sloegen de bewoners de handen in elkaar een organiseren ze hun 1ste straat feest nu voor de 3de maal zijn ze voor de veiligheid uitgeweken naar de parking van ATS.

Het concept is zeer eenvoudig: vanaf 10u30 worden de buren verwelkomd met een uitgebreid ontbijt met cava, en iedereen mag gerust ook zelf iets meebrengen. Voor de kinderen werd er een springkasteel, een schminkstand en volksspelen voorzien. Na de brunch kan er nog verder worden ‘gebuurt’, de goedgevulde frigo’s en de muziek van DJ JP hebben de buren laten dansen tot middernacht. Er werd even gevreesd voor regen en wind, maar gelukkig was de zon er bijna gans de dag bij.
Dit jaar waren er meer dan 75 inschrijvingen, een aantal dat ieder jaar stijgt, en na de brunch kwamen er ongeveer nog eens zoveel sympathisanten een glas meedrinken.
De initiatiefnemers, 5 buurgezinnen, zijn hiermee gestart in de zomer van 2017. Toen werd de straat, ter hoogte van de brug, voor lange tijd volledig afgesloten voor alle verkeer. Dit was een ideale aanleiding op op straat een evenement te organiseren voor alle buren, om elkaar beter te leren kennen. Doordat het feest deze editie niet meer op straat kon plaatsvinden, kon de parking van ATS gebruikt worden. De organisatoren zijn zeer tevreden over het resultaat en trekken opnieuw de conclusie: buurten werkt! Iedereen kijkt alvast uit naar de editie van volgend jaar.

X