Dodelijk ongeval met trein te Zandbergen.


Zandbergen. Donderdagnamiddag omstreeks 14.00 uur werd een persoon door een trein gegrepen tussen de overweg aan de Nuchten te Idegem en de Middenstraat te Zandbergen. De persoon in kwestie was op slag dood. Volgens de hulpdiensten zou het om zelfdoding gaan.

Omstreeks 14.00 uur werd een persoon door een trein gegrepen tussen de overweg aan de Nuchten te Idegem en de Middenstraat te Zandbergen. Over de identiteit van de persoon ontbreekt nog iedere informatie. De persoon was op slag dood. De hulpdiensten waren heel snel ter plaatse. Ook de spoorwegpolitie was van de partij om de eerste vaststellingen te doen. Volgens de eerste inlichtingen zou het om zelfdoding gaan. Even later kwam ook een speciale eenheid van de NMBS ter plaatse voor de morele en psychologische ondersteuning van het treinpersoneel en de passagiers. De overwegen in Zandbergen werden afgesloten voor het verkeer. De passagiers werden omstreeks 15.10 uur door een bus van de Lijn opgehaald en naar hun bestemming gebracht. Daar het om zelfdoding gaat, behoudt de politie iedere vorm van discretie.

Heb je vragen bij zelfdoding, neem dan contact op met de zelfmoordlijn 1813. De zelfmoordlijn kan je dag en nacht bellen, 7 dagen op 7, om te praten over je zelfmoordgedachten. Je gesprek is volledig gratis en anoniem, of je nu met je gsm of vaste telefoon belt. Het nummer verschijnt zelfs niet op je telefoonrekening.


Spoorweglijn tussen de Nuchten en de Middenstraat te Idegem. Foto Google Earth

Julien Borremans