Jens Moens maakt het af in de laatste 200 meter te Moortsele.

Na jaren voor junioren te hebben georganiseerd, hadden de mensen van Cyclo Moortsele het eens over een andere boeg gegooid. De Elite z.c. en beloften mochten dit jaar hun opwachting maken en deze kwamen in grote getale opdagen. Maar liefst 117 renners kwamen hun rugnummer afhalen voor 116 km verdeeld over 16 ronden. De eerste twee ronden kon niet echt iemand afstand nemen maar werd er wel al hard doorgefietst. Een viertal met o.m. Gilles Van Kerckvoorde had een klein kloofje bij elkaar gefietst. Net op dat moment was thuisrijder Benjamin Verraes lek gereden net na de aankomstlijn. Benjamin kon heel vlug terug aansluiten en had blijkbaar goede benen want hij reed even later al mee in de kop van de wedstrijd. Na vier ronden kregen we een kopgroep van acht renners, gevolgd door een negental op een dertigtal seconden. Het peleton volgde op bijna één minuut. Na zes ronden wedstrijd reden er 3 groepjes voor het peleton uit, telkens met een vijftiental seconden uit elkaar. Wat er zag aan te komen gebeurde dan ook halfweg koers. Vooraan kwam de samensmelting tot stand terwijl het peleton meer en meer tijd moest prijsgeven op de leiders. Negentien renners maakten deel uit van de ruime kopgroep. Fabri Hannes, Lander Loockx, Brent Van Duren, Trystan Fiv é, Yentl Vandevelde, Steve Maginet, Jasper Kaesemans, Giovanny De Merlier, Jasper De Plus, de Tsjech Michael Boros, Jens Moens, Gilles Van De Kerckvoorde, Louis Moreels, Joris Haeck, David Desmecht, Kenn Simon, Bart Pieters, Guy Weinberg, Maxim Vertonghen en de plaatselijke Benjamin Verraes waren de vluchters van dienst. Met nog vier ronden voor de boeg waagden Kenn Simon en Bart Pieters zich aan een uitval. Dit duo bokste een boni van 25 seconden bij elkaar. Verraes die een ploegmaat vooraan had zat nu in een zetel. Maar het noodlot sloeg bij hem een tweede maal toe. Net voor de voorlaatste ronde reed hij opnieuw lek en moest hij noodgedwongen de wedstrijd verlaten. Van een tegenslag gesproken. Simon en Pieters bleven gas geven, maar ook de achtervolgers zaten niet stil waardoor deze groep nog volledig uit elkaar werd geranseld. De twee leiders werden nog gegrepen en op iets meer dan 1 km van de aankomst waagde Hannes Fabri zich aan een ultieme uitvalspoging. Het zag er naar uit dat hij ging standhouden, maar in de laatste oplopende meters viel hij compleet stil en zo kon de hem achterna gesnelde Jens Moens hem nog vlot remonteren. Wiezenaar Moens pakte op deze manier zijn vierde overwinning van het seizoen. Fabri uit Wichelen werd nog knap tweede voor Zevergemnaar Yentl Vandevelde. Zo stond ook het team van Van Durme-Michiels Trawobo terug op het podium. De Tsjech Michael Boros pakte de vierde plaats voor Kenn Simon en David Desmecht.

Uitslag:
1. Jens Moens
2. Hannes Fabri
3. Yentl Vandevelde
4. Michael Boros op 8″
5. Kenn Simon
6. David Desmecht
7. Brent Van Duren
8. Lander Loockx
9. Steve Maginet
10. Trystan Fiv é op 46″
11. Giovanny De Merlier op 1’02”
12. Bart Pieters
13. Kaesemans Jasper
14. Jasper De Plus
15. Joris Haex op 1’44”
16. Gilles Van De Kerckvoorde
17. Tim Timmermans op 2’35”

Foto’s DDL en EDC