Elene viert kermis met gospelzang en côte à l’os-festijn

Komende zondag 8 september wordt in Elene kermis gevierd en voor het 19de jaar op rij wordt dit dorpsgebeuren door de plaatselijke toneelkring ’t Rad meer leven ingeblazen.

De feestaffiche vermeldt eerst om 10 uur in de parochiekerk een speciale eucharistieviering met gospelzang. Voorganger is E.P. norbertijn Herman De Mulder (afkomstig van Zottegem). De mis zal opgeluisterd worden door het Gospalinakoor dat drie jaar geleden ontstond uit het gelegenheidskoor dat tevoren gedurende vijftien jaar de gospelvieringen verzorgde. Onder leiding van Herman Wanzeele en door Jan Van Caenegem aan de piano begeleid, zullen zo’n 40 leden en sympathisanten van ’t Rad tijdens de misviering een achttal meerstemmige, ritmische en sfeervolle gospelliederen ten gehore brengen.

Na deze kerkdienst gaan de deuren van het Ontmoetingscentrum (annex tent) in de Lippenhovestraat open. Vanaf 11u30 wordt daar het kermisaperitief geserveerd en kan men er aanzitten voor het vermaarde côte à l’os-festijn: varken en rund met gefrituurde aardappeltjes, uitgebreid rauwkostbuffet en sauzen. Mee smullen kost 18 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen -12 jaar. Om organisatorische redenen is het wenselijk hiervoor op voorhand in te schrijven (betalen aan de kassa) door middel van een mailtje naar chris.desaveur@telenet.be of telefonisch via 09  360 24 18.