Neos Ninove nodigt Fred Brouwers uit

We nodigen u heel graag uit op onze volgende najaars-conferentie van NEOS Ninove. In het nieuwe jaarprogramma kon je reeds merken dat we steeds variatie brengen in het aanbod van de verschillende gasten en thema’s op onze conferentienamiddagen. En dat is natuurlijk ook nu weer het geval. Voor de eerste conferentie gaan we het zoeken bij een vooral op Klara Radio bekende presentator, met de zeer herkenbare stem, die ook jarenlang onze Klara-gids was in de wondere wereld van de klassieke muziek… Hij werkte zowel voor Radio 2 (‘Bij Bach op de koffie’), voor Radio 1 (‘De Lange Mars’), voor Radio Vlaanderen Internationaal als voor Klara. Voor deze zender presenteerde hij van bij de start in 2000 tot aan zijn VRT-pensioen in 2011. Hij verzorgde er diverse programma’s: ‘Fred Brouwers’, ‘Ludwig’, en het avondlijke concertprogramma ‘In de Loge’. Hij presenteerde ook concerten, festivals en bijzondere evenementen zoals het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert uit Wenen. Voor de Vlaamse Televisie tekende hij voor programma’s als ‘Passage’, ‘In Vino’, ‘Parlando Ma Non Troppo’, het ‘Paleisconcert’ en vooral de prestigieuze ‘Koningin Elisabeth Wedstrijd’, waar hij nog steeds mee geassocieerd wordt. Ook door de ZDF en de NOS werd hij gevraagd.

Daarnaast was hij ook een hele tijd voorzitter van Jeugd en Muziek Vlaanderen en docent ‘Radio’ aan het RITS in Brussel.

Hij zong mee in de laatste productie de Musicalafdeling van het Ballet Van Vlaanderen, ‘Follies’, van Stephen Sondheim, aan de zijde van o.m. Jasperina de Jong, Leah Thys en Chris Lomme.

Momenteel treedt hij regelmatig op als zanger van het American Songbook repertoire uit de jaren ’30-’40-’50 met de VRT Big Band en presenteert nog steeds concerten in Belgi ë en Nederland, begeleidt regelmatig cultuurreizen voor het Davidsfonds en supportert in zijn vrije tijd voor OH Leuven.

Klassiek met een plezierige toets en zoals we haar nooit bekeken bij Neos Ninove…

Praktische informatie

Wanneer: Dinsdag 17 september om 14u30

Waar: zaal Roosevelt in Ninove

Prijs: Inkom 5 € (Neos-leden en 8 € voor niet-Neosleden)

X