Sculptuur ‘Wereldhoofd’ landt (voor even) in Herzele

Sinds enkele dagen staat er  in het educatief park aan de Graaf Du Parclaan  in Herzele  een sculptuur: ‘Wereldhoofd’.“De sculptuur ‘Wereldhoofd’ werd gemaakt door het Cura-collectief, met onder andere Vincent Malstaf, een inwoner van Steenhuize”,  zegt schepen Heidi Knop.

“Het heeft de vorm van een hoofd/brein waar je in kan stappen. Binnenin is het hout zwartgeblakerd, als het zwarte gat van ons brein dat zichzelf niet kan waarnemen. De hersenen zijn het enige orgaan dat geen pijn kan voelen. Tegelijkertijd is dat het centrum van al onze waarnemingen… Het wereldhoofd is daarmee vooral een beeld om te verkennen en te beleven.”

Het werk reist rond. De installatie stond eerst in Haaltert en daarna in Ninove. Tot en met het voorjaar van 2020 krijgt het een plek in Herzele.