Zottegem verkoopt tractor

Af en toe gebeurt het dat de stad afgedankt rollend materieel uit het stedelijk wagen- en machinepark tweedehands verkoopt en dit is nu het geval met een tractor die 32 jaar oud is en door de stedelijke groendienst gebruikt werd voor het onderhoud van het Domein Breivelde in Grotenberge. De tractor van het merk Fiat / type 80-90 (bouwjaar 1987) heeft een vermogen van 80 pk en op de teller ervan staan 8.847 draaiuren.

De toenemende kosten die aan de tractor moeten gemaakt worden, wegen echter niet meer op tegen zijn ouderdom en zijn reeds lange staat van dienst. Zo is de hydraulische hefinrichting aan herstelling toe en moet eveneens de signalisatie van de tractor volledig vernieuwd worden vooraleer het rijtuig op een veilige manier weer in het verkeer kan. Overigens is de tractor waarvan onlangs ook nog de voorruit stukging, zo goed als helemaal verroest.

Daarom heeft het stadsbestuur nu beslist om de oldtimer tractor van de hand te doen en in de meerjarenplanning de aankoop van een nieuwe tractor te voorzien voor het onderhoud van het Breiveldepark. De oude tractor zal te koop aangeboden worden via bieding op www.tweedehands.be.