Motorrijder in levensgevaar afgevoerd na ongeval N42

Het parket laat weten dat de 45-jarige motorrijder die gisterenochtend betrokken raakte bij een ongeval op de N42 in levensgevaar werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Het ongeval gebeurde gisteren omstreeks 7.45 uur.  Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige en uit getuigenverklaringen zou blijken dat de motorrijder de filevorming op de N42 richting Zottegem te laat zou opgemerkt hebben en nog geprobeerd heeft te remmen en uit te wijken. Hij zou hierbij het voertuig dat laatst in de file stond geraakt hebben, en is dan gevallen. Motor en motorrijder gleden vervolgens verder en kwamen op het rijvak van de tegenliggers terecht waar motor en motorrijder werden aanreden door een vrachtwagen die nog trachtte uit te wijken. De vrachtwagen kon het slachtoffer echter niet meer vermijden. De motorrijder, een 45-jarige man uit Laarne, werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenbestuurder legde een negatieve ademtest af.

X