Zottegemse Jong VLD Voorzitter doet warme oproep

Zottegemse Jong VLD Voorzitter Dyllis De Pessemier doet via sociale media een warme oproep om een Warme William te worden. Lees hieronder wat dat precies is en waarom:

Facebook post Dyllis De Pessemier:

“Harde, confronterende cijfers vandaag in Knack. 13% van de jongens en 24% van de meisjes van mijn leeftijd dachten al meermaals aan zelfmoord. Ik heb reeds laten blijken dat ik een grote voorstander ben van meer aandacht en maatregelen voor de mentale gezondheid van jongeren. Ik hoop dat wie nog niet overtuigd was van het belang hiervan dat bij het zien van deze cijfers wel is.  
Sven Mornie  vroeg vorige maandag op de gemeenteraad aan het stadsbestuur zich te engageren om een  warme stad te worden (  www.warmestad.be  ). Het stadsbestuur vindt dat het al genoeg doet en acht dit extra engagement als overbodig. Jammer, een gemiste kans als je het mij vraagt.
Gelukkig hoeven wij, iedereen die bekommerd is om al die jongeren (en iets ouderen) die zich niet goed in hun vel voelen, het hier niet bij te laten. Op de website  www.warmewilliam.be staan tal van tips om zelf een Warme William te worden. Een Warme William is een luisterend oor, iemand die klaarstaat voor een babbel als je er nood aan hebt. Jij kan een Warme William zijn voor iemand in je omgeving en zo misschien van onschatbare waarde zijn voor deze persoon wanneer het even wat minder gaat. Ik hoop dat jullie massaal de tips lezen (en eventueel ook de app downloaden) en we zo van Zottegem alsnog een warmere stad kunnen maken.”

Bron Knack
X