De Koninklijke Muziekkapel van de Marine komt naar Geraardsbergen met Jim Cole als Solist.

140 jaar Willemsfonds Geraardsbergen


Callebert Kurt (Koninklijke Muziekkapel van de Marine),
Govaert Luc, Ann Panis, Jimmy Godaert (namens het Willemsfondsbestuur)


Geraardsbergen. Het Willemsfonds Geraardsbergen organiseert op donderdag 10 oktober om 20.00 u. in het Arjaantheater een uniek concert met de Koninklijke Muziekkapel van de Marine, onder leiding van kapelmeester Bjorn Verschoore en met als solist Jim Cole. Jimmy Godaert: ‘Het is een hele eer om deze muziekkapel met een enorme reputatie in Geraardsbergen een podium te kunnen geven.’ De opbrengst van het concert gaat naar kinderen met leermoeilijkheden.

Naar aanleiding van het 140- jarig bestaan van de Geraardsbergse Willemsfondsafdeling organiseert zij een uniek concert, meteen ook ten voordele van een sociaal doel: hulp aan kinderen met leerproblemen.
Gesteund door de idee van Jimmy Godaert, heden bestuurslid en voormalig onderofficier publieke relaties binnen Defensie en eerder betrokken bij de organisatie van militaire concerten, heeft het WFbestuur de Koninklijke Muziekkapel van de Marine uitgenodigd voor een hoogstaand concert met solist Jim Cole, dit in het Arjaantheater op donderdag 10 oktober ’19 om 20.00u.

De Koninklijke Muziekkapel van de Marine, onder leiding van kapelmeester Bjorn Verschoore, krijgt de status aangemeten van waardige ambassadeur van de Belgische muziek, waarbij de Belgische militaire muziek een bijzondere plaats inneemt. Sinds de jaren ’90 zijn de buitenlandse trips (zowel voor het spelen van concerten als het invullen van “Taptoes”) en internationale festivals niet meer te tellen. Maar ook te Geraardsbergen gaven ze in 2004 en 2016 al het beste van zichzelf.

Met de Geraardsbergse vocalist Jim Cole
Jim Cole, finalist van The Voice Van Vlaanderen 2016 en momenteel toerende met Minneapolis, een hommage aan de overleden artiest Prince, zal het vocale gedeelte voor zijn rekening nemen. Hij zal niet minder dan 8 nummers brengen waaronder liedjes van Cole Porter, Ray Charles, Charlie Chaplin, Marvin Gaye, David Bowie en Stevie Wonder. Kortom, een vrij unieke combinatie: een popzanger begeleid door een militair harmonieorkest.

Intekenen kan via ccdeabdij@geraardsbergen.be of 054.437260 of www.de-abdij.be

X