Bestel het succesvolle fotoboek ‘Het zijn er van den Anker’ (2 de druk)

Het fotoboek en de tentoonstelling ‘Het zijn er van den Anker’ werden een megasucces. De tentoonstelling kreeg een ruim belangstellend publiek over de vloer. ‘De eerste oplage van het fotoboek is uitverkocht. Een tweede druk wordt overwogen, op voorwaarde dat minimum 25 reservaties worden genoteerd’, glimt Monique Roels, één van de drijvende krachten achter het heemkundig project ‘Het zijn er van den Anker’. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Wees als er als de bliksem bij. Bestel vandaag nog het unieke fotoboek tegen de prijs van 28 euro, een prikje als je het ons vraagt. Je kan contact opnemen met Monique Roels, 0471 / 03 42 68. Op zoek naar een ideaal geschenk voor familie, uitgeweken bewoners, familie, eindejaar,…? Dan is het fotoboek een uniek cadeau. Je kan uw exemplaar nog reserveren tot en met 15 oktober 2019. Een stuk geschiedenis van den Anker meesterlijk in beeld gebracht. De waarde van het fotoboek
kan niet hoog genoeg geschat en gewaardeerd worden. Een absolute aanrader.
Het comit é ‘Het zijn er van den Anker’ mag trots zijn op het fotoboek. Een unieke collectie werd samengebracht. ‘De Ankervrienden’ hebben zich afgesloofd om van het fotoboek iets heel bijzonders te maken.
Lut De Block: ‘Het leven op den Anker wordt beschreven in al zijn facetten (kerk, school, boerderijen, verenigingen,…) waarbij de verscheidenheid en het specifieke aan bod komen. Ook aan de hand van anekdotes. Er valt dus ook veel te lezen. Velen zullen de situaties herkennen en vast en zeker glimlachen en herinneringen ophalen tijdens de publieksmomenten samen met de bewoners en ex-bewoners’, weet Lut De Block, die op de opening van de expo en de voorstelling van het fotoboek één van de grote dagen van haar leven beleefde.
Zo’n boek uitgeven is een huzarenstuk. Er waren veel maanden nodig om het uniek boek te realiseren. Een ronduit schitterend initiatief. Dankzij de Ankervrienden zal veel waardevol materiaal niet verloren gaan. Een stuk geschiedenis gereconstrueerd. Dankzij het fotoboek zijn nu veel facetten bewaard, opgefrist, verzameld, voorgoed aan de vergetelheid onttrokken. Een stuk erfgoed in beeld verteld. Met de uitgave van het fotoboek én tentoonstelling in de Ankerkerk werd het ambitieus heemkundig project van de Ankervrienden werkelijkheid. Het engagement, de droom en de lovenswaardige inzet hebben het gehaald. Nog eens een dikke proficiat, aan ‘Het zijn er van den Anker’.       Reporter 17