Ninove stuurt 2.906 noodberichten naar haar inwoners

De stad Ninove nam vandaag deel aan de nationale Be-Alertcampagne. Meer dan 170 Belgische steden en gemeenten stuurden test-noodberichten naar hun inwoners. De test was in Ninove een succes: binnen 1 minuut werden 2.906 berichten verstuurd. 99,31% van de sms’jes werd goed afgeleverd. “We zijn heel tevreden met het resultaat”, zegt burgemeester Tania De Jonge. “Het aantal inschrijvingen op Be-Alert is de voorbije maanden fors gestegen, dankzij verschillende campagnes die we voerden. En gelukkig maar, want Be-Alert is bijzonder belangrijk. Het is d é manier waarmee we je kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Aan alle inwoners die nog niet ingeschreven zijn, hierbij een warme oproep om dit toch te doen.”

Ben je ingeschreven op Be-Alert op een adres in Ninove en heb je geen sms ontvangen? Ga dan naar www.be-alert.be en kijk je gegevens na. Mochten die kloppen, aarzel dan niet om dit te melden bij be-alert@ibz.fgov.be.

Inschrijven op Be-Alert kan online via www.be-alert.be.

Heb je geen internet, dan kan je terecht bij de dienst noodplanning, Bevrijdingslaan 7, 9400 Ninove.

X