Toeristentaksen houden bezoekers niet weg

Barcelona gaat haar toeristenbelasting zo goed als vervijfvoudigen van 1,1 euro naar 5,1 euro. De bedoeling is om overlast te stoppen.
Rome heeft een nog duurdere taks van liefst 6 euro bij een verblijf in een viersterrenhotel. Ik denk dat dit alleen budgettair goed uitkomt voor de stads -en staatskas.
Een taxichauffeur in Rome vertelde ons dat eind september – begin oktober nog een relatief kalme maand is. Niks is minder waar. Als je het St.-Pieterplein bekijkt komen er elke dag duizenden toeristen. Aan de Trevifontein, Colosseum en andere bezienswaardigheden is dat niet anders. De toeristen blijven massaal komen en dit is volgens onze interpretatie volledig te wijten aan de komst van de oosterse toeristen. De Japanners en Chinezen komen massaal naar onze prachtige Europese steden waar de bakermat van onze geschiedenis ligt.

Foto’s in Rome