Burgemeester en schepen van Onderwijs loven de leerkrachten in Zottegem

Het Zottegemse stadsbestuur richt bij monde van burgemeester Jenne De Potter (CD&V) en schepen van Onderwijs Lieselotte De Roover (CD&V) een woord van dank aan de leerkrachten in Zottegem.

“Elke dag opnieuw zijn ze er voor onze kinderen”, aldus De Potter en De Roover. “En ze doen zoveel meer dan lesgeven alleen. Ze laten onze kinderen zich thuis voelen op school. Zetten hen elke dag weer op pad. Blijven geloven in elk kind. En zorgen dat kinderen ook geloven in zichzelf. In hun klas koesteren onze leerkrachten elke dag opnieuw de toekomst van onze stad. Dat verdient een oprecht dankjewel. Met 21 schoolvestigingen is onze stad een belangrijk onderwijscentrum. Meer dan 5.500 kinderen en jongeren gaan naar school in groot-Zottegem. De Zottegemse leerkrachten ijveren ervoor om hen allemaal een goede start te geven. Want ze beseffen het maar al te goed: de kritische en actieve burgers, de uitstekende vakmensen en topkunstenaars, de ondernemers, de (hoog)leraren, de dokters en zorgkundigen van morgen worden vandaag bij hen gevormd in de klas. Leerkrachten zijn zo de hefboom om onze stad vooruit te helpen. Leerkracht zijn, is niet altijd eenvoudig. Het is niet zomaar een beroep. Het is een engagement dat vertrekt vanuit het geloof dat in elk kind talent schuilt, en dat je uit elk kind het beste van dat talent kunt halen. Met gelijke leerkansen als ankerpunt en met aandacht voor de integratie van nieuwkomers en hun participatie in de samenleving. Wanneer ik al die gemotiveerde leerkrachten en directies ontmoet, wanneer ik hun kennis en visie beluister, denk ik aan de woorden van pedagoog Pedro Debruyckere: Leraren zijn geen superhelden, ze zijn er namelijk altijd voor hun leerlingen. Ze redden de wereld niet. Ze helpen de wereld elke dag maken. En daarvoor is op deze dag van de leerkracht een dankjewel meer dan op zijn plaats.”