Opvallend Zottegems onderonsje in Vlaams Parlement

Zottegems gemeenteraadslid Kurt De Loor (SP.A) werd aangesteld als commissievoorzitter Wonen in het Vlaams Parlement.

Na de voorstelling van het nieuw Vlaams regeerakkoord was het in het Vlaams Parlement tijd om de commissiewerking op te starten. Sp.a mocht daarbij één commissievoorzitter afvaardigen. Dat werd Vlaams Volksvertegenwoordiger Kurt De Loor uit Zottegem. Hij wordt de volgende vijf jaar commissievoorzitter van de commissie Wonen en Onroerend Erfgoed. Kurt De Loor was eerder al commissievoorzitter van de commissie Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken (2006-2009) en zetelt sinds 2004 in het Vlaams Parlement.

“In Zottegem was ik de voorbije zes jaar onder andere ook schepen van Wonen; we stelden een ambitieus woonplan op voor onze stad om wonen ook in de toekomst kwalitatief en betaalbaar te houden”, reageert Kurt De Loor. “Ik durf zeggen dat we — met de medewerkers op de Dienst Wonen – de afgelopen jaren baanbrekend werk geleverd hebben op dat vlak. Met dezelfde ingesteldheid ga ik nu aan de slag rond dat thema in het Vlaams Parlement.”

 Kurt De Loor is tevreden dat zijn partij hem het vertrouwen geeft om als commissievoorzitter aan de slag te gaan.

“Het is een hele eer. Als voorzitter kan je mee de agenda bepalen en je kan je eigen accenten leggen”,  zegt hij. “Het wordt een hele uitdaging, maar ik kijk er echt naar uit. De uitdagingen op het vlak van Wonen zijn groot, om nog maar te zwijgen van de plannen van deze regering om de woonbonus af te schaffen. Die maatregel maakt het voor jonge gezinnen moeilijk om een eigen huis aan te kopen. Het is tegen dat soort asociale maatregelen dat we de komende jaren moeten vechten. In de commissie Wonen en Onroerend Erfgoed tref ik overigens Zottegemnaar en Vlaams minister Matthias Diependaele. Het wordt dus een ‘Zottegems onderonsje’ in het Vlaams Parlement. “