Schrijf de Zottegemse Urban Trail & Obstacle Run op je palmares!

Het voorbije jaar 2018 was voor de Zottegemse brandweer een jubileumjaar — het brandweerkorps bestond dan 150 jaar — en als afsluiter van de speciale activiteiten ter gelegenheid daarvan werd toen de sportieve toer op gegaan met een heuse urban trail, gecombineerd met een avontuurlijke obstacle run. De talrijke opkomst van deelnemers en publiek alsook de positieve reacties op dit initiatief deden achteraf bij de organiserende Vriendenkring Brandweer Zottegem besluiten om het niet bij een eenmalige organisatie te houden en zodoende wordt nu op zondag 20 oktober afspraak gemaakt voor de tweede editie van deze sportieve uitdaging.

De loop van naar keuze 5 of 10 km zal de deelnemers niet alleen door de Zottegemse centrumstraten leiden maar ook doorheen enkele belangrijke gebouwen zoals o.a. de stadsbibliotheek, het Koninklijk Atheneum, het O.-L.-Vrouwcollege/campus centrum, het Sanitarygebouw, de Academie voor Beeldende Kunst en de koepel aan de Egmontcrypte op de Markt. Aan het einde van het parcours kunnen de deelnemers dan ook nog proberen enkele hindernissen re trotseren (weliswaar zonder extremen). Met ook aankomst aldaar is het Egmontpark de centrale locatie van dit hele gebeuren.

Deze Urban Trail & Obstacle Run, met gezamenlijke start om 15 uur, heeft louter een recreatief karakter. Er gebeurt geen tijdsregistratie. Zo mogelijk het hele parcours afleggen, hindernissen inbegrepen, en plezier beleven is het enige wat telt! Inschrijven kan op voorhand gebeuren via www.brandweerzottegem.be (tot 18 oktober) maar is ook nog mogelijk op de dag zelf vanaf 13 uur. Het deelnamegeld (koek en aandenken bij aankomst inbegrepen) bedraagt 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. In het Egmontpark zal ook een tent opgesteld staan waar deelnemers, supporters en ander publiek terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

PARKEERVERBOD

Naar aanleiding van deze Urban Trail & Obstacle Run zal met volgende tijdelijke parkeerverboden moeten rekening gehouden worden:

Van vrijdag 18 oktober om 6 uur tot maandag 21 oktober om 20u30 op de parking in de D. Van Den Bosschestraat (ter hoogte van het Kasteel van Egmont).

Op zondag 20 oktober van 6 uur tot 20u30 op de middenberm in het gedeelte van de Heldenlaan tussen Markt en L. De Metsstraat/Neerhofstraat alsook zowel op de middenberm als op de rijbanen langs weerszijden in het gedeelte van de Heldenlaan tussen de L. De Metsstraat/Neerhofstraat en de rotonde.