11 novemberviering in Herzele en Burst (Erpe-Mere)

Oud-strijderscomit é Groot Herzele organiseert de herdenking van de wapenstilstand 2019.

Wegens herschikking van de zondagsdiensten in de parochies van Herzele werd er verleden jaar een rondrit georganiseerd naar de monumenten in de deelgemeenten en was er nog één eucharistieviering in de kerk van Herzele.

Dit jaar wordt dit overgedaan, maar dan wel in een gewijzigde vorm. In sommige gemeenten is de interesse vanwege de familieleden te gering geworden.
Om die reden legt het Oud-strijderscomit é Groot-Herzele zich meer toe op de jeugd en de scholen.

Daarom zal de rondrit naar de deelgemeenten doorgaan op donderdag 7 november, tijdens de schooluren.

Er is een autobus voorzien die de vaandeldragers, militairen, autoriteiten en geïnteresseerden zullen rondvoeren naar alle monumenten in Groot-Herzele. Vertrek om 09u00 op het kerkplein te Herzele.

Aan de monumenten worden de namen van de gesneuvelden en de later-overleden oud-strijders afgeroepen gevolgd door een bloemenneerlegging door een afgevaardigde van het gemeentebestuur of de directie van de deelnemende scholen. Hierbij wordt geluisterd naar het ‘Te Velde’, ‘Vlaams Volkslied’, ‘Brabançonne’ en de’ Last Post’.

Programma:

Rondrit naar de deelgemeenten op donderdag 7 november in samenwerking met de scholen in Herzele:

17u45: Samenkomst aan de kerk van vaandeldragers, de militairen, de hulp- en veiligheidsdiensten en de personaliteiten.

18u00: Vredeswake. Tijdens de voorbeden herdenking met naam van de gesneuvelde en de later overleden oud-strijders.

19u00: Aan het monument: slotplechtigheid met neerlegging van de bloemen. Deze plechtige herdenking verloopt uiteraard in samenwerking met het gemeentebestuur.

NB: Gelet op het militair karakter van deze herdenking worden de actieve en gewezen militairen, als mede de delegaties van de hulp- en veiligheidsdiensten gevraagd de plechtigheid in uniform of met baret bij te wonen.

 

Feestdiner Oud-Strijderscomit é:

Het O.S.C.- Groot-Herzele organiseert op zondag 11 november om 13u00 een feestmaal in de feestsalons de Bataaf aan een spotprijs van € 45, alles inbegrepen. Individuele uitnodigingen op aanvraag.
Inlichtingen bij John Van Impe — 053.626199 johnvanimpe@telenet.be of 0478/35 62 12 Herman Goossens.

In Borsbeke is er door de Oud-strijdersbond van Borsbeke op 11 november een extra viering in de kerk waarna hulde op het ereperk van het kerkhof.

Op 11 november is er eveneens een eucharistieviering om 10u00 in de kerk van Burst, waar NSB Herzele/Burst en het O.S.C. Herzele vertegenwoordigd is.