Dag van de trage weg -Oosterzele 20 oktober

Elk jaar vindt in de herfst Dag van de Trage Weg plaats. Duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, kinderen en buitenmensen trekken de wegjes en paadjes op. Van de Westhoek tot het Maasland, in het groen en in de stad, langs authentieke landwegen en nieuwe tracés. Dag van de Trage Weg is hét uithangbord voor veilige, gezonde en aangename trage wegen in ons land.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert ook de Werkgroep Trage Wegen Oosterzele een activiteit op deze dag. Deze keer nodigen ze iedereen uit voor een gezinswandeling op zondagochtend 20 oktober.

Het thema is deze keer de inventarisatie die de voorbije jaren gemaakt is van de Trage Wegen in Oosterzele. Tussen 2013 en 2018 werd op initiatief van de gemeente, samen met de VZW Trage Wegen én de vrijwilligers van de lokale Werkgroep Trage Wegen Oosterzele een inventarisatie uitgevoerd van het trage wegen-netwerk.  “Hoe is het vandaag gesteld met onze trage wegen?”, “Welke zijn nog toegankelijk? , “Waar zijn de knelpunten ?” , “Welke functionele of recreatieve verbindingen zijn er mogelijk ?”,… dit zijn de vragen die hierbij gesteld werden.  Tijdens deze periode van 6 jaar werd het gehele grondgebied van Oosterzele aangepakt, in 3 opeenvolgende fasen en dus in 3 opeenvolgende gebieden.  Deze inventarisatie resulteerde uiteindelijk, na ook nog telkens een bevraging van de lokale bevolking, tot een Wenselijkheidskaart & Adviesnota voor elk deelgebied.

Tijdens deze wandeling wordt er gefocust op (een deel van) projectgebied 3, zijnde het deel van Oosterzele ten Zuiden van de Meerstraat en ten Westen van de N42, dus in de deelgemeenten Scheldewindeke en Balegem.  Tijdens de inventarisatie kwamen immers ook een aantal interessante routes naar boven, die de werkgroep tijdens deze wandeling wil toelichten: routes die deels al bewandelbaar zijn, maar deels ook nog verder geoptimaliseerd kunnen worden.

Deze activiteit wordt ook samen georganiseerd met de lokale Bibliotheek van Oosterzele, die op deze manier haar rol van promotor van het toerisme in Oosterzele in de verf wil zetten. Heel concreet werkt de Bibliotheek, samen met de lokale Werkgroep, momenteel aan het creëren van een Trage Wegenkaart, die dus zal aantonen welke rijkdom van Trage Wegen er nog te vinden is in Oosterzele. Deze kaart wordt verwacht tegen het voorjaar van 2020.

Praktisch: Datum: zondag 20 oktober 2019, 9u30

Startplaats: station Scheldewindeke

Lengte: 5 à 6 km met tussenstop halverwege

Details kunnen ook gevonden worden op de bijgevoegde affiche of op de website http://www.tragewegenoosterzele.be

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X