Hommage aan Jeff Buckley in GC De Kluize

‘25 years of Grace a live rockumentary’

foto programma boekje
Op zaterdag 2 november om 20 u biedt GC De Kluize, het huis van vertrouwen en culturele verrassingen, u een fijne en ontspannende muziekavond. Pieter Peirsman, Maarten Van Mieghem, Davy Deckmijn, Toon De Coninck en Sofie Engelen brengen een hommage aan Jeff Buckley, een veel te vroeg gestorven muzikaal wonderkind. Hij stierf op 29 mei 1997, amper 30 jaar oud. Er zat in hem een enorme muzikaliteit — soms rauw dan op zielsniveau ingetogen – gezongen nummers. Zijn iconisch album Grace bestaat 25 jaar. Een goede raad, bestel snel uw tickets. Een heerlijk concert wacht. (Reporter 17

Toen ‘Grace” uitkwam, kon niemand voorspellen dat die tot op vandaag een generatie blijvend zou beïnvloeden. Deze ‘live rockumentary’, een concert doorweven met verhalen, video’s en interviews, vormt een uniek portret van Jeff Buckley die met zijn versie van ‘Hallelujah’ Cohen haast doet vergeten. Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) wekt met akelige precisie de stem van de betreurde zanger tot leven. Met achter zich een bende nineties kids die elk op hun manier begeesterd waren door zingende engel Jeff Buckley. Wie zijn ogen sluit, waant zich zo terug in de wilde jaren 90. Presentatrice en muziekfreak Sofie Engelen (Studio Brussel, Jim TV), loodst je door het verhaal achter de artiest aan de hand van videofragmenten van Buckley en anekdotes van mensen die destijds zijn pad hebben gekruist. Je krijgt uniek beeldmateriaal te zien dat exclusief tijdens deze show wordt vertoond.
Tickets (18, 17, 16, 15, 14 euro) zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3, Scheldewindeke, en via 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be.