Personeel stad Zottegem steekt kankerpati ënten hart onder de riem

Ook het personeel van de stad Zottegem steekt vandaag tijdens de Dag tegen Kanker kankerpati ënten een hart onder de riem.

“Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat zijn gemiddeld 111 nieuwe pati ënten per dag. Mannen. Vrouwen. Kinderen. Cijfers waar je stil van wordt”, klinkt het bij burgemeester Jenne De Potter. “Het betekent dat we vroeg of laat allemaal met kanker te maken krijgen. Rechtstreeks of onrechtstreeks.”

Het gele lintje verbindt

Kom op tegen Kanker organiseert elke derde donderdag van oktober de Dag tegen Kanker. “Daarom speldden al onze medewerkers vandaag tijdens de werkuren het welgekende gele lintje op als teken van verbondenheid en medeleven met de duizenden kankerpati ënten. Een klein gebaar van solidariteit kan immers een wereld van verschil maken.”

Koffieochtenden voor mensen met kanker en hun naasten

“Maar we willen natuurlijk nog meer doen om mensen met kanker en hun naasten te ondersteunen. Iedere eerste donderdag van de maand organiseert ons lokaal dienstencentrum (LDC) Egmont koffieochtenden in samenwerking met Kom op tegen Kanker en het AZ Sint-Elisabeth”, vult schepen van sociale zaken Peter Vansintjan aan. “Tijdens die ontmoetingsmomenten staan gezellig samenzijn en ontspanning centraal. Praten over de ziekte kan uiteraard, maar het hoeft niet. Gewoon er voor elkaar zijn is al heel wat, want lotgenoten begrijpen elkaar dikwijls met weinig woorden. De koffieochtenden worden ondersteund door ervaren zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker.”

Meer info over de koffieochtenden: ldcegmont@ocmw.zottegem.be of 09 364 56 95.