Karolien De Rooze

Karolien De Roose (N-VA) trekt stekker uit de meerderheid

Tijdens de Gemeenteraad van donderdag 24 oktober is Karolien De Roose (N-VA) opgestapt.

De vraag om de Gemeenteraad uit te stellen en de agenda zonder inhoud, zijn de druppel te veel voor N-VA Ninove.

“De voorbije maanden werd de Gemeenteraad meerder keren geschorst na constructieve voorstellen van Karolien De Roose (N-VA) aan de meerderheid of de zogenaamde “Kerstcoalitie”. Nadat de neuzen terug in de juiste richting zaten, werden de opbouwende voorstellen telkens weggestemd. Het is niet alleen duidelijk dat deze Kerstcoalitie nauwelijks samen hangt, maar ook dat ze niet open staat voor positieve voorstellen vanuit de oppositie (N-VA).

We citeren even de Burgemeester in een interview met Het Nieuwsblad op 27/12/2018:
We beseffen dat dit een hele krappe meerderheid is, maar dat heeft in het verleden ook al gewerkt. Er zal heel wat ontgoocheling en boosheid zijn, maar we staan open voor constructieve voorstellen.

Van deze ambitie die vorig jaar werd uitgesproken, om open te staan voor de bekommernissen van de Ninovieters, is dus na 1 jaar amper nog iets te zien.

Deze krappe meerderheid, die maar 1 cruciale stem op overschot heeft, is nu zelf slachtoffer van hun egoïstische keuze vorig jaar en de negatieve houding tegenover de oppositie. Omwille van persoonlijke redenen stond 1 schepenstoel leeg tijdens de Gemeenteraad van 24 oktober. Hoe tragisch en menselijk we de reden ook mogen vinden van de betrokken schepen, de vraag voor uitstel van de Gemeenteraad werd door de N-VA fractie unaniem geweigerd. Karolien De Roose gebruikt nu haar zetel om deze meerderheid te breken.”

Karolien De Roose: “Door hun negatieve houding van de laatste maanden kan de meerderheid niet verwachten dat N-VA Ninove voor hen de kastanjes uit het vuur haalt.”