Voorlopig blijven de vandalen die dit bushokje onder handen namen ongestraft.

Lezersbrief aan burgemeester Zottegem: “Tijd voor harde acties en een masterplan veiligheid!”

Brief van een van onze lezers aan burgemeester Jenne De Potter (CD&V), na het voorbije ‘onrustige’ weekend in Zottegem. Met vandalenstreken en het aantreffen van een mes tijdens een interscholenfuif in Zottegem.

Geachte burgemeester,

Hoewel ik niet meer in Zottegem woon wil ik als eigenaar van meerdere appartementen die ik verhuur in Zottegem via deze “open brief” even de kans grijpen om aan te klagen dat de situatie in de Egmontstad echt uit de hand loopt.

Tijdens de week een resem inbraken en in ’t weekend fuiven met verboden wapendracht, vandalisme en geweld.

De politie komt met hun patrouilles niet meer toe a/d basispolitiezorg waardoor het nachtlawaai van junkies en alcoholverslaafden in woonresidenties onbestraft blijft.

Ook het verkeer, het parkeergedrag op voetpaden of woonerf, het gebrek aan controles en de mobiliteit draaien in de soep en voeden het gevoel van gedoogbeleid en straffeloosheid.

Wordt het geen tijd dat de beloofde ‘kracht v verandering’ bewaarheid wordt?

Net zoals men een asbestdelict niet aankan en hulp inroept van Solva, kan men bij dergelijke marginaliteiten niet de hulp inroepen vd federale politie te paard?

Wat moet hier in Zottegem nog meer gebeuren vooraleer men de ‘lokale noodtoestand’ afkondigt die radicale beslissingen toelaat?

Tijd voor harde acties en een masterplan veiligheid!

Naam en adres gekend bij de redactie.