Seniorenfietsen blijft groot succes in Zottegem

Hoewel het seniorenfietsen nog doorloopt tot einde november, werd vorige week de vaste afspraak met het zadel op donderdagmiddag ingeruild voor het gezellige decor van feestzaal de Linde in Erwetegem. Een honderdtal fietsers en sympathisanten namen — al tafelend en dansend — ruim de tijd om na te praten over het voorbije seizoen seniorenfietsen.

“Op uitnodiging van initiatiefnemer Guido De Staercke, mocht ik van op de fiets kennismaken met deze bijzonder nobele organisatie, die onze senioren week na week op poten zetten,” blikt schepen van sport Brecht Cassiman (N-VA) tevreden terug. “De wekelijkse begeleide fietstochten brengen tientallen senioren dichter bij elkaar, een sportief wapen in de strijd tegen vereenzaming. Mijn respect gaat uit naar de organisatoren en de begeleiders. De stad Zottegem zal het seniorenfietsen dan ook met plezier blijven ondersteunen de komende jaren.”