Gault&Millau beloont restaurant Les Abris in Oombergen 13,5/20

Restaurantgids Gault&Millau heeft restaurant Les Abris in Oombergen beloond met een straffe 13,5/20. Een serieuze opsteker voor het restaurant dat pas vorig jaar de deuren opende.

Zaakvoerders Tijs Coessens (35) en Kristof Timmermans (32) doen alles zelf, enkel tijdens het weekend komt er af en toe iemand helpen met de afwas. Dat is geen toeval want de twee proberen een zo huiselijk mogelijke sfeer in hun restaurant te cre ëren. Tijs woont in Lierde en volgde hotelschool in Stella Matituna in Brakel. Hij is sommelier en neemt de zaal voor zijn rekening. Kristof staat achter het fornuis. Hij komt uit het Brusselse en woont nu in Oordegem. Zijn koksopleiding volgde hij in het befaamde Coovi in Anderlecht.

Bij aanvang omschreven ze het concept van Les Abris als volgt in Het Nieuwsblad: “We zijn allebei klassiek geschoold met een voorliefde voor de klassiekers uit de Belgische en Franse keuken én voor de zuiderse keuken die vol smaak zit. Het wordt een gastronomische keuken, maar zonder al te veel tierlantijntjes. In een modern jasje, maar betaalbaar. We willen niemand uitsluiten, iedereen moet zich hier welkom voelen.”

Meer info op de website van Les Abris.