“AFSPRAKEN ZIJN AFSPRAKEN – EEN WOORD IS EEN WOORD!” – Herman De Loor

Ereburgemeester Herman De Loor (77) gaat niet meer naar herdenkingsplechtigheden van het stadsbestuur in Zottegem

De woordbreuk van CD&V bij de coalitievorming krijgt Ereburgemeester Herman De Loor (77) maar niet verteerd.  “Ik wil niet meer geassocieerd worden met mensen die een getekend akkoord verbreken” laat de gewezen burgemeester weten.

Decennia lang was Herman De Loor (sp.a) politiek actief in de Zottegemse politiek. In 2003 ontving hij de titel ere-ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Dat sp.a na de laatste gemeenteraadsverkiezingen in de oppositie belandde ligt hem zwaar op de maag.

Op 11 november wordt er hulde gebracht aan onze lokale oorlogsslachtoffers maar door de woordbreuk na een getekende coalitieovereenkomst weigert Herman De Loor naar deze plechtigheid te gaan.

Vooral omdat er een geschreven en getekend akkoord was tussen sp.a en CD&V, net zoals dat in 2012 het geval was. Tijdens mijn bestuursperiode heb ik altijd goed samengewerkt met CD&V. Ook in de vorige legislatuur stelde ik een goede samenwerking vast. Het was net daarom dat zowel sp.a als CD&V hun intentie om samen verder te besturen, op papier zetten. In dat akkoord stond zelfs vermeld, dat indien er geen meerderheid was, we samen op zoek zouden gaan naar een derde coalitiepartner, hetzij Open Vld, hetzij Groen. Maar meteen nadat de uitslag bekend raakte, liepen de christendemocraten naar N-VA om met hen een coalitie te sluiten. Het stuit mij tegen de borst dat politici die zich schuldig gemaakt hebben aan dergelijke praktijken, op die dag het woord voeren”, onthult Herman De Loor.

CD&V-burgemeester Jenne De Potter betreurt het wegblijven van Herman De Loor. “Herdenkingen als Wapenstilstand zijn bij uitstek apolitieke evenementen. Het gaat om de herdenking van de gesneuvelden van de wereldoorlogen, niet om partijpolitiek. Dat partijpolitiek ook op momenten van een herdenking de bovenhand haalt, vind ik bijzonder jammer. De verkiezingen liggen trouwens al meer dan een jaar achter ons en de verkiezingsuitslag was wat hij was. We werken ondertussen met alle collega’s in het schepencollege collegiaal en loyaal samen voor Zottegem en voor alle Zottegemnaren en dit in een zeer positief en ambitieus project. Blijkbaar kan men dit bij sp.a niet verteren en aanvaarden”, reageert De Potter.

(Bron en lees meer via HLN)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X