Vandalen duwen enorme stalen bobijn in de Dender.


Geraardsbergen. Deze nacht duwden vandalen een enorme stalen bobijn aan de Zakkaai in de Dender. De brandweer van o.a. Geraardsbergen en Wichelen kwamen ter plaatse om de stalen constructie uit de Dender te halen.

Sinds geruime tijd wordt er langsheen de Dender werken aan de gang, waarbij een dikke elektriciteitskabel wordt ingegraven. Daardoor staan er ook gigantische stalen bobijnen, waar de kabel rond heen was gedraaid, langsheen de Dender.

Deze nacht duwden enkele vandalen dergelijk stalen gevaarte in de Dender, wat niet zonder gevaar is voor eventuele scheepvaart. De brandweer van o.a. Geraardsbergen en Wichelen waren deze morgen ter plaatse om de stalen bobijn uit de Dender te halen. De duikerspost van Wichelen moest het water in om de bobijn terug aan land te krijgen.

Julien Borremans

X