Zottegem is een geboortebos rijker!

Zottegem is sinds zaterdag een geboortebos rijker. Met dank aan de Gezinsbond,  afdelingen St-Goriks, Zottegem, Elene, Strijpen, Grotenberge, Erwetegem, Godveerdegem.

Het bos werd aangeplant in de Slijpstraat in Sint-Goriks-Oudenhove. Voor het eerst in samenwerking met Natuurpunt. “De vorige 5 edities werkten we samen met de stad Zottegem”, legt de voorzitter van de Gezinsbond Lieven Sonck uit. “Toen plantten we telkens 1 boom voor alle geboortes. Met dank aan de samenwerking met Natuurpunt werd nu voor elk kind apart een boom aangeplant en hebben we dus een geboortebos gemaakt.”

Met een 60-tal deelnemers was het initiatief een succes te noemen. Het ging om kinderen geboren tussen 1 september 2018 en 30 september 2019. Kinderen geboren na 30 september worden volgend jaar uitgenodigd. Wat dat laatste betreft roept Lieven Sonck op tot het blijven vrijgeven van de adressen van de ouders.

“Anders kunnen we ze niet uitnodigen”, klinkt het. “Het zou jammer zijn dat door de wet op de privacy, dit initiatief verloren zou gaan. Ik roep de bevoegde politici dan op om grenzen te stellen aan het privacybeleid.”