Oosterzele organiseert ‘Wereldlichtjesdag’

Ieder jaar wordt op de 2de zondag van december Wereldlichtjesdag georganiseerd. Die dag staan we samen stil bij alle kinderen – die op welke leeftijd dan ook – zijn overleden en steken we een kaars aan. Dit jaar wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd op zondag 8 december, ook in Oosterzele.

Inwoners die zelf een kind verloren of rouwende families willen steunen, zijn vanaf 18.30 uur welkom in de pastorietuin van Moortsele (Sint-Antoniusplein). Om 19 uur worden de kaarsjes ontstoken, terwijl men kan luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. Iedereen is van harte uitgenodigd; er wordt gevraagd een kaarsje en eventueel kaarsenhouder mee te brengen. Na de plechtigheid biedt Gemeente Oosterzele graag nog een kom warme soep aan.

“We vinden het belangrijk dat lotgenoten hun verdriet kunnen delen. Een kind verliezen is het ergste wat er is. De wereld blijft door draaien maar de wereld van de ouders van overleden kinderen staat stil … Dit verdriet gaat nooit over, maar na lange tijd zijn weinigen nog bereid om naar hun verdriet te luisteren. Een dag als Wereldlichtjesdag is het ideale moment om hier ernstig bij stil te staan” aldus Elsy De Wilde, schepen voor jeugd

Wie aanwezig wil zijn, wordt bij voorkeur gevraagd de aanwezigheid te bevestigen via info@oosterzele.be of 09 362 50 09