Zottegemse karateka’s lieten in 2019 van zich spreken!

Wat wedstrijdspirit betreft was Shotokan Karateclub Zottegem in 2019 opnieuw in zeer goede vorm want zowel op het Vlaams en Belgisch JKA kampioenschap als de Dynamic Karate Cup in Herne werden er verschillende podiumplaatsen behaald. De Zottegemse club werd op voormelde wedstrijden vertegenwoordigd door zeer beloftevolle kampers en dit heeft meerr dan geloond.

De jongste onder de Zottegemse kampers, Fien Cornelis, behaalde op de “Dynamic Karate Cup” bij de miniemen meisjes een knappe eerste plaats in het kumite. In de discipline kata moest zij spijtig genoeg met enkele tienden verschil net het brons afstaan.

Op het Vlaams Kampioenschap, te Kortrijk, wist Niels Coessens bij de kadetten jongens in het kumite dan weer het zilver te bemachtigen. Zijn deelname aan het Belgisch mocht echter niet leiden tot een finaleplaats.

Bij de scholieren meisjes behaalde Raoni Ghysels dan weer brons in kata. Ook voor haar mocht het, op het Belgisch, in kata echter niet lukken maar dat weerhield haar er niet van om in kumite wel het brons in ontvangst nemen.

In de categorie senioren dames eindigde Leen Smekens, op het Vlaams kampioenschap, in kata nog op een knappe derde plaats maar ook zij ondervond net iets te veel weerstand op het Belgisch om een finaleplaats te halen.

Tot slot waren er nog de bronzen medailles in zowel kata als kumite voor Robin Van Elsuwege bij de senioren heren op het Vlaams Kampioenschap. Ook hem zat het op het Belgisch minder mee maar op de “Dynamic Karate Cup” behaalde hij wel nog het zilver in de discipline kata.

Met alle wedstrijden van 2019 achter de rug behaalde de Zottegemse karateclub maar liefst 24 medailles op slechts 8 offici ële tornooien. Bij voormelde tornooien mocht Fien Cornelis 5 maal goud behalen, behaalde Raoni Ghysels 1 maal goud en 1 maal zilver en nam Robin Van Elsuwege tot 5 maal toe zilver mee naar huis.