Verkiezing prins en prinses carnaval Brakel wordt aanstelling – geen verkiezing

Op zaterdag 14 december zal voor de zevende maal een nieuwe prins en prinses   gekroond worden in Brakel.
Het comit é heeft beslist om vanaf heden een aanstelling te organiseren als vervanging voor een verkiezing.
Op die manier hopen ze de stress bij kandidaten in de toekomst te verminderen.   De nieuwe prins en prinses zullen nog steeds zoals in het verleden een show ten beste geven en zo voldoen aan verschillende criteria. De belangrijkste criteria zijn :   in Brakel woonachtig zijn of lid van een Brakelse vereniging zijn, minimaal 18 jaar zijn, ….enz
prins
Bartel Seghers ( voorzitter carnaval Brakel) : “Dit jaar wordt Vanderhaeghen Eric, beter gekend bij vrienden als uitbater van caf é de Ceres, voorgedragen voor de titel van prins carnaval in Brakel. Zijn steun aan carnaval Brakel in de voorbije jaren is een grote doorslag geweest in de keuze van het comit é. Samen met de steun van onder andere de reuzendragers van Brakel, waar Eric voorzitter van is, zal hij het beste van zichzelf geven in zijn voorstellingshow.
Prinses
Als prinses viel de keuze logischerwijs op Stockman Marianne. Niet enkel is zij de vrouw van Eric, maar Marianne is al jaren gebeten door de carnavalsmicrobe. Zo hielp zo onder andere mee aan de show van kandidaat prins Kevin 2. Ook stal ze mee de show (samen met Eric) tijdens de show van de huidige prinses Tina. Kortom de juiste vrouw op de juiste plaats.
Carnavalsweekend
Het nieuwe prinsenpaar zal op vrijdag 31 januari de sleutel van de gemeente ontvangen bij het begin van een spetterend weekend. Op zaterdag 1 februari zal de avondstoet door Brakel trekken. Met hierna de jaarlijkse carnavalsfuif en prijsuitreiking in de feesttent. Dit jaar zal het kindercarnaval terug doorgaan op zondagnamiddag. Dit opnieuw met een eigen kinderstoet vanaf JH Alfa tot aan de markt. Onderweg krijgen de kinderen uiteraard een mooie verrassingszak vol lekker en leuke gadgets. Terwijl de kinderen feesten en plezier maken op de springkastelen, zal Chase van Paw Patrol een oogje in het zeil houden en zorgen dat alles veilig verloopt. Tijdens heel dit feestgebeuren zal ook opnieuw “de   wedstrijd mooist verklede kind” doorgaan.
Ik hoop dat de twee kandidaten een mooie show brengen tijdens de aanstelling.   En ik wens hen beiden heel veel succes.”